top of page

איך להתעשר נכון? (חלק ב')

איך להתעשר?

רוב המומחים בעולם הכסף יצביעו על ארבעת מקורות ההשקעה העיקריים להתעשרות:


נדל"ן – בעלות על נכסים מניבים (דירות, קרקעות, חנויות ומשרדים).

בורסה – מסחר בניירות ערך.

עסקים – מכירת מוצרים או שירותים.

אינטרנט – שימוש במרחב המקוון ליצירת הכנסות.


אולם המקור העיקרי לעושר אינו מופיע כלל ברשימה. המקור להתעשרות שלנו הוא ההשקעה בעצמנו: בידע, ביכולות ובפיתוח כישורים והמיומנויות שלנו


כדי שנוכל להצליח כלכלית בכל אפיק השקעה שבו נבחר, חשוב שנתמחה תחילה ונבין בו. ככל שנשקיע בשיפור העצמי שלנו ובידע שאנשים מוכנים לשלם תמורתו, כך יעלו הערך והיכולת שלנו להרוויח יותר ואף לייצר הכנסה נוספת מהידע הנרכש. לדוגמה, החלטתם להתמחות בשוק ההון ולאחר תקופת לימוד והתנסות ארוכה, הפכתם למשקיעים טובים המצליחים לייצר רווחים יפים עבור עצמכם. 


הידע שצברתם עזר לכם לשפר את מצבכם הפיננסי והוא יוכל לעזור גם לאחרים לשפר את מצבם הפיננסי. כלומר, אנשים יהיו מוכנים לשלם לכם כדי שתלמדו אותם את מה שאתם יודעים ומצליחים בו. מהידע ומהניסיון המוכח שרכשתם תוכלו לייצר רווחים אם, למשל, תמכרו אותם בשירותי ייעוץ, בקורסים, בהדרכות, בהרצאות ובספרים. 


"ההשקעה המשתלמת ביותר עבורך היא להשקיע בעצמך "

התעשרות אינה עניין מסובך והנוסחה שלה פשוטה מאוד: ככל שתבינו יותר בכסף כך תוכלו להרוויח יותר ממנו. אין צורך שתהיו מבינים גדולים במספרים, אתם פשוט צריכים לרצות זאת מספיק ולהיות מוכנים ללמוד ולעבוד לשם כך. חשוב להבין שכל עוד נמשיך לעבוד רק כדי להתפרנס, ימשיכו המעסיקים שלנו והבנק להיות אלה שיתעשרו. לכן לא מספיק שנהיה רק עובדים טובים וחרוצים, עלינו להיות גם משקיעים טובים וללמוד כיצד לגרום לכסף שלנו לעבוד עבורנו בשעה שאנחנו עובדים במקום אחר, מבלים, מטיילים ואפילו ישנים.


כדי שנוכל להכפיל ואף לשלש את רמת ההכנסות, החשיבה והפילוסופיה שלנו בכל הנוגע לכסף חייבות להשתנות, ומקום טוב להתחיל בו הוא האופן שבו אנו מתנהלים עם ההכנסה שלנו. בעולם הכסף קיימות שתי פילוסופיות מרכזיות: פילוסופיית העני ופילוסופיית העשיר.


פילוסופיית העני: 

אנשים עניים קודם כל מבזבזים את הכסף שלהם ולאחר מכן חוסכים את היתרה.


פילוסופיית העשיר: 

אנשים עשירים קודם משקיעים את הכסף שלהם ולאחר מכן מבזבזים את היתרה.

למען הסר ספק, רוב האוכלוסייה נוהגת לפי פילוסופיית העני (חשיבה ענייה). זאת כמובן הסיבה לכך שיש כל כך מעט עשירים ביחס לשאר האוכלוסייה.


על־פי פילוסופיית העני, האופן שבו אנו משתמשים בהכנסה שלנו מתחלק באופן הבא: התחייבויות > הוצאות > חיסכון.


התחייבויות > מתבטאות בתשלומים קבועים כמו משכנתה, חשמל, מים, חינוך, ביטוחים.


הוצאות > הכסף שאנחנו מבזבזים על קניות בסופר, על דלק, על בתי קפה, על מסעדות, על קניית בגדים, על טיולים, על תחביבים ועוד. (ההוצאות נשלטות וניתנות לשינוי).


חיסכון > הסכום שאנחנו חוסכים או משקיעים לאחר ניכוי ההתחייבויות וההוצאות.

לעומתה, פילוסופיית העשיר פועלת כך: 


השקעות > התחייבויות > הוצאות.


כלומר, אנשים שרוצים להתעשר משתמשים בהכנסה שלהם קודם כדי להשקיע בכל חודש סכום שנקבע מראש בחשבון חיסכון או בהשקעה ישירה כדי שיוכלו לייצר ממנו רווחים. לאחר מכן הם משלמים על ההתחייבויות שלהם והיתרה משמשת אותם לסעיפי ההוצאות. השאיפה היא להשקיע לפחות 50%-30% מההכנסה שלנו. מדובר ללא ספק ביעד מאתגר, אך בהחלט אפשרי. ההמלצה היא להתחיל בחיסכון להשקעה בכל סכום שמתאפשר לכם, גם אם מדובר באחוז אחד מההכנסה שלכם. העיקר להתמיד ולהקפיד להגדיל באופן מדורג את אחוז ההשקעה. 


שיטה זו היא כמובן פרקטיקה אחת ופשוטה להתחיל בה. התמדה בה תשפר באופן משמעותי את מצבכם הכלכלי ותוך שנים ספורות תהווה תשתית פיננסית שתסייע לכם להיות משקיעים טובים יותר ותאפשר לכם להגדיל את ההון שלכם. חשוב להמשיך להשתפר וללמוד כל הזמן, ולחפש עוד ועוד דרכים להגדלת ההכנסות שלכם שעיקרן הוא ­– עזרה לאחרים.


" אל תחסכו לשם החיסכון, תחסכו כדי להשקיע"

ככל שתמצאו יותר דרכים שבאמצעותן תוכלו לתת ערך ולעזור לאחרים לשפר את מצבם בחיים, כך תוכלו לשפר את מעמדכם הכלכלי.


כדי שנוכל לחיות חיים טובים ולהרגיש שקט נפשי עלינו לשאוף שיהיה לנו מספיק כסף, כי אז לא נצטרך לחשוב עליו – וכך מרגיש מי שיש לו ביטחון כלכלי. חשוב, כמובן, שלא ניתן  לכסף להפוך למטרה העיקרית שלנו ובטח לא להתאהב בו, אלא להתייחס אליו כאמצעי וכמשאב חשוב שנועד לסייע לנו לקדם את המטרות שלנו ולשפר את איכות החיים שלנו. אנשים הרוצים להתעשר ולחיות חיי שפע אינם ממהרים לבזבז כמו עשירים, אלא מתמקדים קודם בבניית העושר והחוסן הכלכלי שלהם, על־ידי השקעה בעצמם, בעסק שלהם ובהשקעות חכמות.


העניין הוא שלרוב האנשים חסרה הסבלנות הדרושה לכך. כולם רוצים לחיות, לבזבז וליהנות כאן ועכשיו. לכן הם ממשיכים להתחייב ולהוציא יותר ממה שיש להם, ומצדיקים זאת במשפט: "חיים פעם אחת". נכון, אנחנו באמת חיים פעם אחת, וכדי לחיות את הפעם הזאת באופן הטוב ביותר עלינו להיות מסוגלים לחשוב לטווח ארוך ולהשקיע בבניית ההון והתשתית הפיננסית שיתאימו לחיים שאנחנו באמת רוצים לחיות, ותאפשר אותם.


קטע מתוך הספר רב המכר: הצלחה ישר ולעניין

 


 

מעוניינים לחיות בהגשמה ולהצליח בחיים?


"הצלחה ישר ולעניין"

הספר המוביל להתפתחות אישית והצלחה


רב המכר הצלחה ישר ולעניין

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page